KotiRuokaKuinka leikata sipuli eikä itkeä: kokeneet kokkimestarit paljastavat niksit.

Kuinka leikata sipuli eikä itkeä: kokeneet kokkimestarit paljastavat niksit.

On tärkeää osata viipaloida sipuli itkemättä, sillä lähes kaikissa pääruuissa käytetään tätä komponenttia.

Rikki-ainesosa aiheuttaa kuitenkin usein kyyneleitä jopa vahvimmissa ja kestävimmissä ihmisissä.

Siksi kannattaa soveltaa tunnettuja kulinaarisia salaisuuksia käytössänne, jakaa kokemusta asiantuntija alalla ruoanlaitto lehden kokki Julia Arkhipova.

Mitä temppuja pystyy auttamaan

Jääkaappi

Monet ovat tietoisia siitä, että sipulit menettävät osan kyynelehtivistä kyvyistään, jos ne seisovat jääkaapin hyllyllä noin kymmenen minuuttia.

Sen jälkeen sen voi huoletta pilkkoa.

Pakastinlokero

Ja tässä kohtaa veitsen pitäisi ’levätä’ ennen kuin aloitat ruoanlaiton.Voit jättää tarvikkeen 5-10 minuutiksi.Tämä riittää aivan hyvin, jotta vältät itkun sipulin kanssa työskennellessäsi.

Lautanen kylmää vettä

Jos joudut viipaloimaan useamman kuin yhden sipulin, kannattaa varautua.Lautaselle kannattaa kaataa kylmää vettä.Lisää muutama jääkuutio, jos mahdollista.

Aseta astia pöydälle ja käsittele veistä säännöllisesti kypsennyksen aikana.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit