Hyvän munakokkelin tekeminen ei ole niin helppoa kuin miltä se ensisilmäyksellä näyttää.
Hyvin usein ruokalaji tulee liian ohueksi, sitkeäksi ja palaneeksi..
On yksi yleinen virhe, joka riistää paistetun kananmunan mureuden, turvotuksen ja kirkkaan maun.
Minkä virheen monet amatöörikokit tekevät munakokkelia valmistettaessa?
Tähän kysymykseen vastasi Belnovosti-verkkopainoksen asiantuntija ruoanlaiton alalla, kokki, leipuri neljännen luokan Julia Arkhipova.
Miten ei paisteta kananmunaa
Rikotko aina kananmunan kuumalle pannulle? Älä tee sitä enää!
Äkillisen lämpötilaeron vuoksi proteiini ’jähmettyy’ välittömästi ja kiinnittyy astian pohjaan.
Tuloksena ei ole kuohkea munakokkelia, vaan epämiellyttävän ohut ’pannukakku’.
Miten valmistetaan munakokkelia
Muna kannattaa rikkoa joko kylmälle tai lämpimälle pannulle, mutta ei kuumalle!
Jos tämä yksinkertainen ehto täyttyy, munakokkelista tulee täydellinen.
Ensinnäkin, ruokalaji paistuu tasaisesti.On erittäin helppoa estää kananmunan tarttuminen.
Toiseksi munakokkelista tulee ilmava.Kolmanneksi ruokalaji ei tartu pannuun.
Tämän seurauksena yksinkertaiselta vaikuttavasta aamiaisesta tulee sekä kauniin näköinen että erittäin maukas.