KotiRuokaKuinka paistaa kananmunaa niin, että valkuainen ei tartu pohjaan eikä siitä tule...

Kuinka paistaa kananmunaa niin, että valkuainen ei tartu pohjaan eikä siitä tule liian ohutta: pieni temppu tekee kuorrutetusta kananmunasta herkän ja pörröisen.

Hyvän munakokkelin tekeminen ei ole niin helppoa kuin miltä se ensisilmäyksellä näyttää.

Hyvin usein ruokalaji tulee liian ohueksi, sitkeäksi ja palaneeksi..

On yksi yleinen virhe, joka riistää paistetun kananmunan mureuden, turvotuksen ja kirkkaan maun.

Minkä virheen monet amatöörikokit tekevät munakokkelia valmistettaessa?

Tähän kysymykseen vastasi Belnovosti-verkkopainoksen asiantuntija ruoanlaiton alalla, kokki, leipuri neljännen luokan Julia Arkhipova.

Miten ei paisteta kananmunaa

Rikotko aina kananmunan kuumalle pannulle? Älä tee sitä enää!

Äkillisen lämpötilaeron vuoksi proteiini ’jähmettyy’ välittömästi ja kiinnittyy astian pohjaan.

Tuloksena ei ole kuohkea munakokkelia, vaan epämiellyttävän ohut ’pannukakku’.

Miten valmistetaan munakokkelia

Muna kannattaa rikkoa joko kylmälle tai lämpimälle pannulle, mutta ei kuumalle!

Jos tämä yksinkertainen ehto täyttyy, munakokkelista tulee täydellinen.

Ensinnäkin, ruokalaji paistuu tasaisesti.On erittäin helppoa estää kananmunan tarttuminen.

Toiseksi munakokkelista tulee ilmava.Kolmanneksi ruokalaji ei tartu pannuun.

Tämän seurauksena yksinkertaiselta vaikuttavasta aamiaisesta tulee sekä kauniin näköinen että erittäin maukas.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit