On olemassa runsaasti niksejä ja tekniikoita, joiden avulla paistetuista perunoista voi tulla todella täydellisiä ruokalajeja.
Kannattaa siis hyödyntää näitä salaisuuksia säännöllisesti omassa keittiössä.
Lehtemme ruoanlaittoasiantuntija, kokki Julia Arkhipova, jakaa vinkkejä siitä, miten paistettuja perunoita voi parantaa.
Miten parantaa ruokalajin makua?
Eläinrasvat
Jos haluat saada perunoista maukkaampia ja täyteläisempiä, kannattaa valita paistamiseen eläinrasvoja.
Näitä rasvoja ovat esimerkiksi silava sekä lintujen (kuten kanan ja ankan) nahasta saatava rasva, esimerkiksi pekoni. Nämä perunat tekevät vaikutuksen jopa gourmet-pöydässä.
Keittäminen
Tämä temppu miellyttää erityisesti niitä, jotka pitävät chipsistä. Ruokasi tulee olemaan mahdollisimman samankaltainen. Sinun tarvitsee vain keittää silputut perunat kiehuvassa vedessä kirjaimellisesti viiden minuutin ajan.
Kuivaamisen jälkeen siirry paistamisvaiheeseen.
Öljy ja mausteet
Kasviöljyn tulee olla hajutonta, jotta se ei aiheuttaisi kontrastia paistettujen perunoiden maun kanssa. Mausteita ei tarvitse olla paljon; kolme riittää.
Voit valita esimerkiksi kurkumaa, meiramia ja rosmariinia.