Kurkkujen säilyttäminen tuoreena jopa kuukauden ajan on usein erittäin haastavaa: vihannekset menettävät nopeasti kiinteytensä ja mehukkuutensa.
Tämä johtuu pääasiassa siitä, että niiden koostumuksessa on runsaasti vettä.
On kuitenkin olemassa menetelmä, jonka avulla voit nauttia kurkuista jopa kuuden kuukauden ajan. Vihannekset säilyttävät makunsa yhtä herkullisina kuin ne olisivat juuri kerätty sängystä.
Mikä on tämä salainen menetelmä, josta kannattaa tietää?
Kuten selviää, tämä menetelmä on varsin vanha, ja se on jäänyt monilta ihmisiltä unohduksiin. Tarvitsemme vain muutaman ainesosan. Meidän tulee kerätä noin puoli kiloa nokkosia ja hankkia kilo tavallista karkeaa suolaa. Tämä määrä riittää kymmenelle kilolle kurkkuja.
Ensimmäiseksi vihannekset pestään, kuivataan ja niistä poistetaan pyrstöt. Nokkoset on parasta pestä huolellisesti ja hienontaa.
Valitse säilytysastia, johon kurkut laitetaan. Se voi olla tynnyri tai suuri emaloitu kattila. Kaada pohjalle sentin kerros suolaa. Aseta sitten kurkut, lisää jälleen suolaa ja peitä nokkoskerroksella.
Toista tämä prosessi, kunnes kurkut ovat täydellisesti kerätty. Nokkoset suolan päällä peitä sideharso, laita se kääntöpuolelle ja jätä kylmään 72 tunniksi.
Valuta suolavesi, siirrä kurkut purkkeihin ja kaada niiden päälle liuos. Kaksi isoa lusikallista suolaa neljää kuppia vettä kohti.