Monet kotiäidit ostavat juustoa myöhempää käyttöä varten alennuksesta säästääkseen rahaa.Lisäksi jääkaapissa jää joskus pieni pala syömättä jäänyttä juustoa tai juustolautasen jäännöksiä juhlan jälkeen..
Vain tässä on ongelma: juusto ei ole tuote, jota voidaan säilyttää pitkään ilman seurauksia..
Jos tuotetta ei käytetä heti, se voi homehtua, kuten BelNovosti-verkostojulkaisun asiantuntija, kokki Julia Arkhipova perustellusti huomauttaa.
Juuston syöminen, jossa hometta on havaittu – jopa hyvin pieninä määrinä – on ehdottomasti kiellettyä senkin jälkeen, kun homeiset alueet on leikattu pois.
Mitä tehdä? Hylkäämme heti ajatuksen sinihomejuuston hävittämisestä.
Kokeile sen sijaan todistettua life hackia, joka auttaa estämään juuston pilaantumisen liian nopeasti.
Tätä varten tarvitset tavallista pöytäetikkaa – se ei vaikuta juuston makuun, mutta pidentää merkittävästi sen säilyvyyttä.
Sinun on käärittävä pala juustoa puhtaaseen liinaan tai pergamenttiin, joka on kevyesti kostutettu etikalla, ja asetettava se ilmatiiviiseen astiaan.Säilytä tietysti jääkaapissa.
Voit jopa vain kostuttaa juustoa etikalla – vaikutus on sama.