Perinteisesti kurpitsaa pidetään todellisena ’syksyn kuningattarena’, kun sadonkorjuu alkaa.
Tämä ei kuitenkaan ole ainoa syy siihen, miksi kurpitsatuotteista valmistetut ruokalajit ovat saavuttaneet suuren suosion ja kysynnän.
Kurpitsa on uskomattoman terveellistä ja maukasta, selittää lehtemme kokkiasiantuntija, kokki Julia Arkhipova.
Kuinka valmistaa kurpitsa-inkiväärikakkuja?
Tuoteluettelo
– Noin kaksisataa grammaa kurpitsaa;
– Noin kupillinen tavallisia jauhoja;
– Viipale tuoretta inkiväärijuurta (suunnittele makusi mukaan);
– Yksi kananmuna;
– Suolaa ja mausteita;
– Paistoöljyä.
Valmistusmenetelmät
Tämä ruokalaji on erinomainen vaihtoehto perinteisille pannukakkuille tai kesäkurpitsapannukakkuille. Siksi kannattaa kokeilla valmistaa tätä ruokalajia, joka voi hyvinkin tulla todelliseksi syksyn ’hitti’-ruoaksi.
Kurpitsa ja inkivääri raastetaan hienoksi ja sekoitetaan yhteen. Lisätään mausteet, suola ja muna, ja sekoitetaan uudelleen. Sitten jauhoja lisätään vähitellen, kunnes seos on tasalaatuista.
Jäljelle jää vain paistaa näyttäviä kurpitsapyöryköitä hyvin lämmitetyllä paistinpannulla kasviöljyssä kolme minuuttia kummaltakin puolelta.