Paistettuja perunoita on aina miellyttävämpää syödä kastikkeen kanssa: tällöin lautasesta tulee mielenkiintoisempi.
Sama sääntö pätee ranskalaisiin ja maalaisperunoihin.
Kaupasta ostetut kastikkeet ovat kuitenkin hyvin kaloripitoisia, eivätkä ne aina ole koostumukseltaan hyviä, totesi lehtemme kokkiasiantuntija Julia Arkhipova.
Siksi hyvä kastike kannattaa tehdä itse.
Miten se tehdään?
Ainesosaluettelo
– Kupillinen keskirasvaista smetanaa (enintään 15 %);
– kolme valkosipulinkynttä;
– yksi pieni lusikallinen sitruunamehua ja sinappia;
– kimpullinen tilliä ja persiljaa;
– suolaa oman harkinnan mukaan.
Valmistustapa
Yrtit pestään, kuivataan ja hienonnetaan veitsellä.Valkosipuli on myös parempi olla kulkematta puristimen läpi ja pilkkoa veitsellä.Kaada smetana astiaan.
Lisää sitten sitruunamehu ja sekoita.Lisää sinappi ja tuo jälleen homogeeniseksi.
Jäljellä on enää yrttien lisääminen valkosipulin ja suolan kanssa.Luonnollinen ja laadukas kastike perunoille on valmis.