Monet tietävät, että kotitekoinen majoneesi on aina maukkaampaa ja terveellisempää kuin kaupasta ostettu majoneesi, koska siinä käytetään hyväksi todettuja tuotteita.
Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, että kuuluisasta kastikkeesta on mahdollista valmistaa vähärasvainen versio.
On tärkeää huomata, että hernepurkkien neste auttaa meitä tässä asiassa, toteaa lehtemme asiantuntijakokki Julia Arkhipova.
Miten valmistaa kotitekoista majoneesia ilman kananmunia?
Tarvittavat ainekset
– Kuppi herneitä sisältävää nestettä;
– Teelusikallinen sinappia;
– Kuppi kasviöljyä;
– Suolaa ja pippuria maun mukaan.
Valmistusprosessi
On tärkeää kaataa neste tölkistä herneiden kanssa tehosekoittimeen, lisätä suola, pippuri ja sinappi. Käynnistämme laitteen ja aloitamme vatkaamisen.
Seuraavaksi on vuorossa öljy.
On huomionarvoista, että koko öljymäärää ei tulisi kaataa kerralla. Se on kaadettava erissä, ja tässä vaiheessa on jatkettava vatkaamista.
Heti kun kastike on saavuttanut sille ominaisen rakenteen ja värin, voit sammuttaa tehosekoittimen.
Mielenkiintoista kyllä, tämä majoneesi keksittiin vasta muutama vuosi sitten, mutta se on silti onnistunut saavuttamaan suosiota.