Jos joudut tekemään stir-fryn ensimmäistä kertaa, et voi olla miettimättä, mitkä vihannekset lähetät pannulle ensin.
Tavallinen sekoituspaisti on sipulien ja porkkanoiden tandem.Ja niiden paistojärjestykselle on omat sääntönsä.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, kokki, neljännen luokan leipuri, kertoi, miten valmistetaan vihannespaistia.
Kuka on ensimmäinen: ruoanlaittotekniikka
Reseptin lisäksi on tiedettävä, mitä ja miten käsitellään.
Jos sekoituspaistin tapauksessa aloitat porkkanoiden paistamisen ja lisäät sitten sipulit, sipulit eivät paistu vaan tukehtuvat.
Ei ole mitään eroa vain seoksen kypsentämisessä eri pannuilla.
Muuten ammattilaiset paistavat sipulit aina ensin.
Miten edetä
1.Paista sipulia maltillisella lämmöllä 2-3 minuuttia välillä sekoittaen.
On tärkeää paistaa sitä niin, että se ehtii ruskistua mutta ei pala.
2.Kun olet valmis, hiljennä lämpöä ja laita raastetut tai pilkotut porkkanat pannulle sipulien kanssa.
3.Vihanneksia keitetään yhdessä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
4.Porkkanat, toisin kuin sipulit, paistetaan miedolla lämmöllä, jotta ne ehtivät kypsyä eivätkä pala.
5.Muista sekoittaa seosta, jotta vihannekset kypsyvät tasaisesti.
Kun porkkanat on lisätty pannulle, kypsennysaika on 5-7 minuuttia.
Oikein valmistettu vihannessekoitus määrittää keiton tai salaatin maun sekä muut ruoat, jotka emäntä aikoo valmistaa sekoitetun paistoksen avulla.