KotiRuokaLeikkeleistä tulee aina meheviä ja kullankeltaisia: tämä resepti on periytynyt sukupolvelta toiselle.

Leikkeleistä tulee aina meheviä ja kullankeltaisia: tämä resepti on periytynyt sukupolvelta toiselle.

Kyljysten valmistaminen on helpompaa kuin miltä näyttää, mutta on tärkeää tehdä niistä mehukkaita ja kauniita katsella.

Se ei vaadi mitään erityisiä ainesosia. Tärkeintä on löytää onnistunut resepti ja noudattaa oikeaa tekniikkaa.

Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, kokki ja neljännen luokan leipuri, esitteli juuri tällaisen reseptin.

TARVITAAN:

  • jauhelihaa (sianlihaa ja naudanlihaa) – 1-1,5 kg.
  • perunoita – 3-4 kpl.
  • sipuleita – 2-3 kpl.
  • leipää – 200 g.
  • muna – 1 kpl
  • maitoa.
  • kasviöljyä.
  • suolaa ja pippuria maun mukaan.
  • MIten valmistetaan:

    1. Kuoritut perunat ja sipulit raastetaan hienolla raastimella, ja leipä liotetaan maidossa.

    2. Lisää raaka muna, suola ja pippuri jauhelihan kanssa kulhoon, sekoita ja lisää vihannekset sekä liotettu leipä.

    3. Lisää jauhelihaan hieman kasviöljyä, sekoita ja anna seoksen seistä 10-15 minuuttia.

    4. Kuumenna paistinpannu, muotoile leikkeleet märin käsin ja paista niitä pannulla molemmin puolin ilman kantta.

    Kaikki paistetut leikkeleet on haudutettava miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä. Hyvää ruokahalua!

    Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit