Kun maitoa on tarpeen keittää, monet kotiäidit ovat huolissaan: aivan liian usein se ’karkaa’ lämpökäsittelyn aikana.
Tällaisessa tapauksessa keitin on pestävä ja tuotteen kokonaistilavuus pienenee.
Lehtemme ruoanlaittoasiantuntija, kokki Julia Arkhipova uskoo kuitenkin, että jotkut niksit auttavat ongelmaan.
Mistä ne koostuvat
Älä siirry pois lieden luota
Koko maidon kiehumisprosessi ei kestä kauan, joten on parempi olla siirtymättä pois lieden luota.Jos sekoitat tuotetta jatkuvasti, se ei pääse ’karkaamaan’.
Mitä voit laittaa kattilaan?
Kokit, joilla on kokemusta, ovat jo pitkään tienneet tämän hyväksi havaitun tempun: kattilaan on yksinkertaisesti laitettava tiettyjä esineitä, jotka estävät maitoa ’karkaamasta’.
Voit esimerkiksi ottaa puhtaan pienen lautasen (lautasen) ja asettaa esineen ’kuvapuoli alaspäin’.Voit myös ottaa uuden rullakannen: kannen sivut asetetaan kattilan pohjalle.
Kaupoista löytyy myös erityisiä tarvikkeita maidon keittämiseen emännille: tällöin neste pysyy aina kattilassa.