Pastan keittämistä pidetään yhtenä helpoimmista kulinaristisista toimenpiteistä.
Ja silti monet kotiäidit eivät koskaan onnistu saamaan mahdollisimman maukasta ruokaa..
Lämpökäsittelyn aikana pasta menettää usein makunsa ja terveysvaikutuksensa.
Lisäksi ruokalaji voi olla liian pehmeää.
Jos kuitenkin noudatat yhtä yksinkertaista ruokasääntöä, pastasta tulee aina ruokahalua herättävää, terveellistä ja kohtuullisen kiinteää.
’Miinus 1 minuutti’ -säännön ydin
Monet emännät keittävät pastaa täsmälleen niin kauan kuin pakkauksessa ilmoitettu aika.
Belnovostin verkkopainoksen asiantuntija, neljännen luokan kokki, kokki ja leipuri Julia Arkhipova suosittelee kuitenkin toisenlaista strategiaa.
Asiantuntija ehdottaa pastan kypsennysprosessin pysäyttämistä tasan 1 minuutti ennen määriteltyä aikaa.
Toisin sanoen, jos valmistaja ehdottaa tuotteen kypsennystä 10 minuuttia, lämpökäsittelyn keston tulisi olla 9 minuuttia.
Tällöin lopputuloksena on al dente -makuinen pasta.Lautasesta tulee hieman kova.Mutta juuri tässä muodossa ruokalaji on mahdollisimman terveellinen ja maukas.