Yksi tärkeimmistä syistä kotituotteiden nopeaan pilaantumiseen on etikan epäasianmukainen käyttö niiden säilömiseen.
Kerromme, mitä etikkaa on ehdottomasti kiellettyä käyttää säilykkeissä.
Mikä etikka ei sovellu säilöntään
Säilykkeisiin on käytettävä 9-prosenttista valkoviinietikkaa.
Myös etikka, jonka happopitoisuus on 5-6 prosenttia, sopii, mutta 4-prosenttinen ei.Tällaiset valmisteet eivät säily.
Jos olet tehnyt valmisteita, joissa on 4-prosenttista etikkaa, ne kannattaa laittaa jääkaappiin ja yrittää syödä ne nopeasti.
Etikan voi muuten korvata sitruunahapolla.Yksi teelusikallinen sitruunahappoa kolmen litran purkkiin riittää.
Voit käyttää myös vastapuristettua sitruunamehua.Purista puoli sitruunaa litran purkkia kohti.