KotiRuokaMiksi Japanissa ripotellaan suolaa vesimeloniin: outo mutta viehättävä temppu

Miksi Japanissa ripotellaan suolaa vesimeloniin: outo mutta viehättävä temppu

Epätavallinen tapa syödä vesimelonia on suosittu Japanissa.

Ennen kurkun nauttimista jotkut nousevan auringon maassa ripottelevat makeaan lihaan suolaa.

Tästä syystä japanilaisissa kaupoissa saattaa muuten olla vesimelonin mukana pussi valkoista maustetta.

Ensisilmäyksellä yhdistelmä ’vesimeloni + suola’ on outo.Mutta älä tee hätiköityjä johtopäätöksiä.

Miksi ripotella vesimelonia suolalla

Pieni määrä suolaa auttaa korostamaan makeaa makua.

Todisteena on niinkin suosittu herkku kuin suolattu karamelli, muistuttaa Belnovosti-verkkolehden painoksen asiantuntija ruoanlaiton alalla, kokki, neljännen luokan leipuri Julia Arkhipova.

Vesimeloni voidaan suolata hieman ennen nauttimista.

Avainsana on ’hieman’.Yksi pieni ripaus yhtä suurta vesimeloniviipaletta kohden on aivan riittävä.

On hyvin mahdollista, että suolattu hedelmäliha on hyvin makuusi.

On kuitenkin mahdollista, että gastronomisen kokeilunne tulokset tuottavat teille pettymyksen.

On syytä korostaa, että jopa Japanissa on monia ihmisiä, jotka eivät ymmärrä, miten voit syödä vesimelonia suolan kanssa.

Silti kannattaa kokeilla kerran.Entä jos olet ihastunut?

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit