KotiRuokaMiksi kananmunia ei voi rikkoa puukolla: tämä on hyvä muistaa

Miksi kananmunia ei voi rikkoa puukolla: tämä on hyvä muistaa

Kokenut henkilökunta noudattaa tiukkoja munan käsittelysääntöjä, jotta lautaselle ei tule ikäviä yllätyksiä.

Jos haluat munakkaastasi tai munakokkelistasi täydellisen ilman ylimääräisiä ’sulkeumia’, kuuntele BelNovosti-verkkopainoksen kokin asiantuntija Julia Arkhipovan neuvoja.

Tässä artikkelissa käsittelemme yhtä kananmunaruokien keskeisistä näkökohdista: oikeaa tapaa rikkoa munia.

Miksi kananmunia ei pidä koskaan rikkoa veitsellä

Ammattikokit eivät koskaan käytä veistä, haarukkaa tai mitään terävää esinettä munien rikkomiseen.

Syynä tähän on se, että suora isku terävää pintaa vasten aiheuttaa kuoreen valtavan halkeaman ja suojaava kalvo vaurioituu.

Rikkinäisten munien joukkoon jää kuoren palasia tai pieniä roskia – tunnet varmasti niiden rapisevan hampaissasi, kun aloitat aterian.

Tämän vuoksi mainettaan arvostavalta ravintolahenkilöstöltä on ehdottomasti kiellettyä rikkoa kananmunia tällä tavoin.

Miten muna rikotaan oikein

Keittiöammattilaiset rikkovat kananmunan lyömällä sitä tasaiselle pöydän pinnalle.

Näin he saavat kuoren keskelle täydellisen murtuman, jonka he voivat varovasti ja vaivattomasti halkaista käsillään.

Tämän seurauksena pienimmätkin kuorihiukkaset eivät pääse astiaan, ja astia on täydellinen.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit