KotiRuokaMiksi keittoa ei voi lämmittää uudelleen: Tämä on virhe, jonka monet äidit...

Miksi keittoa ei voi lämmittää uudelleen: Tämä on virhe, jonka monet äidit tekevät tietämättömyyttään.

Monissa perheissä, erityisesti suurissa perheissä, keittoa keitetään useita päiviä kerrallaan.

BelNovostin verkkopainoksen asiantuntija, kokki Julia Arkhipova, ei kuitenkaan kehota tekemään niin ja esittää useita syitä ’vastaan’.

Ensinnäkin, lämmitettynä ruokalaji ei ole enää yhtä ruokahalua herättävä ja houkutteleva kuin tuoreena.

Vihannekset, viljat, pastat ja palkokasvit keitetään ja liemi muuttuu sameaksi.

Mutta se on vain puolet ongelmasta: uudelleen lämmitetyistä alkuruoista tulee usein terveydelle vaarallisia.

Myrkytysriski on erityisen suuri, jos keittoa pidetään lämpimänä useita tunteja – monet emännät jättävät kattilan liedelle, kunnes se jäähtyy kokonaan, ennen kuin se laitetaan jääkaappiin.

Jos sinulla on tällainen tapa, yritä päästä siitä eroon mahdollisimman pian – tämä neuvo on erityisen tärkeä kuumalla säällä.

Tosiasia on, että liha-, kala- tai kanaliemi toimii erinomaisena kasvualustana taudinaiheuttajille, jotka alkavat 5-65 asteen lämpötiloissa lisääntyä aktiivisesti.

Mikrobien määrä kasvaa minuutti minuutilta, ja sen myötä vatsavaivojen tai ruokamyrkytyksen riski.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit