KotiRuokaMiksi nyyttejä ei kannata heittää kiehuvaan veteen: Yksikään itseään arvostava emäntä ei...

Miksi nyyttejä ei kannata heittää kiehuvaan veteen: Yksikään itseään arvostava emäntä ei tekisi niin.

Monet emännät valittavat, etteivät osaa valmistaa pakastetuista nyytistä kunnollista ruokaa.

Tuote tarttuu heidän mukaansa yhteen, kiehuu yli tai ei voi ylpeillä runsaalla maulla.BelNovosti-verkkopainoksen asiantuntija Julia Arkhipova on varma, että näin tapahtuu, koska nyytit heitetään kiehuvaan veteen.

Miksi veden kiehumista ei kannata odottaa

Tässä on kaksi tärkeintä syytä, miksi sinun ei pitäisi odottaa veden kiehumista.

Ensinnäkin nyytit saattavat kiehua, varsinkin jos käytetään pakastettuja nyyttejä.

Niiden lämpötila poikkeaa suuresti veden lämpötilasta, ja ne alkavat heti räjähtää, kun ne joutuvat kuumaan nesteeseen.

Toiseksi, kiehuvaan veteen upottamisen jälkeen nyytit tarttuvat toisiinsa – taikinan pinnalla oleva tärkkelys tarttuu yhteen, ja sen sijaan, että nyytit kelluisivat erikseen vedessä, saadaan jonkinlainen nyytikerros.

Miten keitetään herkullisia nyyttejä

Jos haluat määrätietoisesti varmistaa, että tekemäsi nyytit eivät tartu tai kiehu, ovat meheviä ja säilyttävät kirkkaan maun, käytä seuraavia vinkkejä.

  • Ennen kuin laitat pakastetut nyytit kattilaan veteen, on suositeltavaa antaa niiden lämmetä pitämällä niitä vedessä muutaman minuutin ajan.
  • Pakastetut nyytit on parasta laskea korkeintaan 50 celsiusasteen veteen.
  • Voit lisätä hieman kylmää vettä kypsennyksen aikana tasaisen lämpötilan ylläpitämiseksi.
  • Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit