Pergamenttipaperia käytetään usein erilaisten leivonnaisten valmistuksessa.
Kukaan ei kuitenkaan halua, että paperi tarttuu valmiisiin leivonnaisiin.
Sen poistaminen on äärimmäisen vaikeaa.Siksi kannattaa tutustua etukäteen listaan emäntien yleisimmistä virheistä, sanoo lehtemme ruoanlaittoasiantuntija, kokki Julia Arkhipova.
Mistä virheistä pergamentin kanssa työskentelyssä on päästävä eroon
Oikea määrä öljyä
On tärkeää luoda laadukas öljykerros pergamentin ja itse taikinan väliin.Jos näin ei tehdä, leivonnaiset tarttuvat väistämättä kiinni.
Paperille on siis levitettävä riittävä määrä öljyä.
Pergamentin laatu
Kaikki kotiäidit eivät tiedä, että kaikki pergamentit eivät ole laadukkaita ja sovellu kaikenlaisten ruokien valmistamiseen.Ota esimerkiksi leivontaan tarpeeksi paksua paperia.
Tosiasia on, että ohut pergamentti tarttuu aina kiinni.
Ruoanlaitto
On aina tärkeää asettaa oikea kypsennysaika.Jos paistat taikinaa pidempään kuin pitäisi, paiston laatu ei ainoastaan heikkene, vaan se aiheuttaa myös lisäongelmia.
Esimerkiksi pergamentti yksinkertaisesti tarttuu taikinaan.