Pergamenttipaperia käytetään yleisesti erilaisten leivonnaisten valmistuksessa.
Kukaan ei kuitenkaan toivo, että paperi tarttuu valmiisiin leivonnaisiin.
Sen irrottaminen on äärimmäisen vaikeaa. Siksi on suositeltavaa tutustua etukäteen emäntien yleisimpiin virheisiin, sanoo lehtemme ruoanlaittoasiantuntija, kokki Julia Arkhipova.
Mistä virheistä sinun tulisi päästä eroon työskennellessäsi pergamentin kanssa
Oikea määrä öljyä
On tärkeää luoda laadukas öljykerros pergamentin ja taikinan väliin. Jos tätä ei tehdä, leivonnaiset tarttuvat väistämättä kiinni.
Paperille on siis levitettävä riittävä määrä öljyä.
Pergamentin laatu
Kaikki kotiäidit eivät ehkä tiedä, että kaikki pergamenttipaperit eivät ole laadukkaita ja sovellu kaikenlaisten ruokien valmistamiseen. Esimerkiksi leivontaan tulisi valita tarpeeksi paksua paperia.
Tosiasia on, että ohut pergamentti tarttuu aina kiinni.
Ruoanlaitto
On aina tärkeää asettaa oikea kypsennysaika. Jos paistat taikinaa pidempään kuin pitäisi, paiston laatu heikkenee, mikä voi aiheuttaa lisäongelmia.
Esimerkiksi pergamentti tarttuu yksinkertaisesti taikinaan.