KotiRuokaMistä Neuvostoliiton perinne syödä ensin, toiseksi ja lounaaksi kompottia: tällä oli erityinen...

Mistä Neuvostoliiton perinne syödä ensin, toiseksi ja lounaaksi kompottia: tällä oli erityinen merkitys

Neuvostoliitossa, kuten tiedätte, oli perinne syödä ensin, toiseksi ja lounaaksi hilloketta..

Puhumme tämän vahvasti juurtuneen perinteen alkuperästä.

Mistä perinne syödä ensin, toiseksi ja hillokseen on peräisin?

Ns. kolminkertainen ravitsemusstandardi keksittiin sodan jälkeisinä vuosina, jolloin maan jälleenrakentamisen eteen jouduttiin tekemään paljon työtä.

Ruokaloiden annokset laskettiin tiukasti tilavuuden, kalorien ja ravintoaineiden suhteen.

Neuvostoliiton kansalaisen ruokavalio riippui fyysisen aktiivisuuden tasosta ja erikoisuudesta.

Raskaassa teollisuudessa lounas vaati 2 200 kaloria päivässä, metallurgeille ja kaivostyöläisille – yli 2 500 kaloria.

Tietotyöntekijöiden lounas oli noin 1 400 kaloria.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit