Täytetty kaali kuuluu klassisen keittiön ruokiin, joissa ei ole tapana vaihtaa mitään.’.
Nykyaikaiset kokit kuitenkin korvaavat riisin usein muilla mielenkiintoisilla ainesosilla.
Ei siis ole yllätys, että myös kaalinlehdille on keksitty vaihtoehtoja, toteaa lehtemme kokkiasiantuntija, keittiömestari Julia Arkhipova.
Millä korvata kaali?
Pekingin kaali
Tämä on helpoin ja edullisin vaihtoehto.Pekinginkaali tekee täytetystä kaalista paljon ’kevyempää’ ja mielenkiintoisempaa.Siksi korvaaminen onnistuu varsin hyvin.
Raparperi
Tämä vaihtoehto sopii niille, jotka pitävät epätavallisista ja hienostuneista kulinaarisista ratkaisuista.Lehdet tekevät ruokalajista varsin mielenkiintoisen, ja ne tuovat ruokaan uuden makuvivahteen.
Punajuuri tai mangoldi
Mielenkiintoinen ja hyvin epätavallinen muunnelma, joka tekee täytetystä kaalista maukasta ja terveellistä.Voit käyttää sekä tavallisen punajuuren että mangoldin varsia.
Marjanlehdet
Tällaiset täytetyt kaalit ovat kooltaan pienempiä, mutta niiden maku yllättää sinut miellyttävästi.Voit huoletta ottaa vadelman tai herukan lehtiä.