Monet ovat pitkään keittäneet leikkeleitä ilman munia, koska tämä vaihtoehto on paljon parempi.
Pääsääntöisesti lautasesta tulee pehmeä ja mehukas.
Kananmunia on tiedetty kritisoitavan lähinnä siitä, että ne tekevät leikkeleistä toivottua sitkeämpiä, toteaa lehtemme kulinaristi, kokki Julia Arkhipova.
Millä voit korvata tuotteen?
Hyvää työtä jauhelihan kanssa
Harva tietää, että joskus riittää, kun jauhelihaa vain vaivaa laadullisesti ja pitää sitä jääkaapissa.Leikkeleistä tulee pehmeitä, mehukkaita ja mureita.
Tällä lähestymistavalla voit myös olla ottamatta munia koostumukseen.
Jauhot
Kaikki eivät tiedä, että jauhot voivat myös sitoa leikkeleiden ainekset ilman suurempia vaikeuksia.On yksinkertaisesti lisättävä pari isoa lusikallista tuotetta työkappaleeseen.
Perunamuusia
Ilman maitoa tehty perunamuusi sopii parhaiten.Tärkkelyksen ansiosta jauheliha on ’sidottua’ eivätkä leikkeleet hajoa.
Kaurapuuro.
Kaurahiutaleista voi tehdä erinomaisia pulleita leikkeleitä, jotka pitävät muotonsa.Ota ensin kumpikin lusikallinen vettä ja viljaa, sekoita ja anna niiden turvota.
Sitten lisätään seos jauhelihan joukkoon.