Nyrkkileivän jauhelihan makua voidaan aina parantaa, kun ei rajoitu pelkästään tavallisiin aineksiin.
Tästä syystä on hyödyllistä tutustua esimerkiksi siihen, mitä erilaisia ruokia kannattaa ottaa mukaan valmistusprosessiin.
Lehtemme ruokasiantuntija, kokki Julia Arkhipova, kertoo, mitkä lisäaineet voivat merkittävästi parantaa jauhelihan laatua nyyttejä varten.
Mistä lisäaineista puhumme
Kesäkurpitsa
Moni on tällä hetkellä ymmällään, mitä tehdä runsaalla kesäkurpitsasadolla. Esimerkiksi raastettuna kesäkurpitsa tulisi ehdottomasti lisätä jauhelihaan nyyttejä varten.
Herkusta tulee paitsi maukkaampi, myös huomattavasti mehukkaampi.
Kaali
Kaikki eivät tiedä, että jotkut kokit lisäävät jauhelihan sekaan silputtua kaalia, mikä tuo lisää makua. Tällaisista nyyteistä tulee todella omaperäisiä.
Muita mehukkuutta ja makua lisääviä komponentteja
Voit pilkkoa mitä tahansa yrttejä ja lisätä niitä jauhelihaan nyyttejä varten. Jotkut kokit lisäävät myös pienen määrän maitoa tai vähärasvaista kermaa.
Voit lisäksi lisätä joukkoon hieman laardia tai jäälastuja.