Perunamuusin ’taika’ on vaikea vastustaa: monien lapsuudesta asti rakastama lisuke.
Tämän lisukkeen valmistustapa mahdollistaa sen, että voit aina yllättää perheenjäsenesi iloisesti vähäisellä vaivalla ja kustannuksilla.
Harvoin kuitenkaan perunamuusin maku pystyy yllättämään ketään. Tässä vaiheessa kokki Julia Arkhipova, lehtemme kokkiasiantuntija, neuvoo kiinnittämään huomiota joihinkin salaisiin ainesosiin.
Mitkä ainesosat muuttavat perunamuusin makua?
Muskottipähkinä
Ammattikokit käyttävät tätä maustetta, kun he haluavat antaa ruokalajille hienovaraista eleganssia ja syvyyttä.
Yllättävä totuus on, että jopa tavallisesta perunamuusista voi syntyä kulinaarinen mestariteos muskottipähkinän avulla. Riittää, että lisää vain yhden ripauksen lisättäessä muita valinnaisia ainesosia.
Runsaasti rasvaa sisältävä smetana
Harva tietää, että tämä yksinkertainen ainesosa tekee perunamuusista huomattavasti pehmeämpää ja maukkaampaa. Riittää, että käytät vain yhden lusikallisen per annos.
Hapanmaitotuotteen tulee olla rasvainen, jotta lisukkeesta tulee todella ihana.