Tuoreiden kovaksi keitettyjen kananmunien huolellinen kuoriminen ei ole kovin vaikeaa.
Mitä pitäisi lisätä veteen keitettäessä, jotta kuori irtoaa itsestään, kertoo verkkopainoksen ’Belnovosti’ asiantuntija ruoanlaiton alalla, kokki, neljännen luokan leipuri Julia Arkhipova.
Miten keitetään tuoreita munia niin, että ne on helppo kuoria
Kaada kattilaan kylmää vettä, laita munat varovasti sisään.Niiden tulee olla kokonaan veden peitossa.
Älä kiirehdi laittamaan kattilaa liedelle, anna munien olla vedessä 5-10 minuuttia.
Lisää ruokalusikallinen suolaa, kiehumisen jälkeen vähennä lämpöä alhaiseksi, 5 minuutin kuluttua sammuta lämpö, jätä munat pannulle vielä 5 minuutiksi.
Kaada kylmää vettä erilliseen kulhoon, lisää ruokalusikallinen etikkaa, siirrä munat varovasti.Niiden pitäisi jäähtyä kokonaan.Ne kuoriutuvat hyvin helposti.
Aiemmin asiantuntija kertoi, mitä sienistä voi valmistaa.