Dranikin pitäisi olla väriltään pikemminkin kullankeltaista kuin sinivihreää, mutta päinvastainen on useammin tilanne.
Tämä johtuu siitä, että perunoilla on taipumus tummua.Se ei ole lainkaan ongelma, täytyy vain tietää, mitä tuotetta dranikiin lisätään.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, kokki ja neljännen asteen leipuri, kertoi, mitä lisätä.
Kulinaarisia salaisuuksia
Draanikiin on parempi ottaa tärkkelyspitoisia mukuloita – ’Aurora’, ’Scarb’ ja muita.Ne tummuvat kuitenkin melko nopeasti perunoiden hankaamisen jälkeen.
Mutta tämän voi välttää lisäämällä yhden ruokalusikallisen tuoretta sitruunamehua.
Jos sitruunaa ei ole saatavilla, myös omenaviinietikka käy.
Ainesosia ei lisätä täysin kypsennettyyn massaan, vaan ainoastaan silputtuihin perunoihin.
Massan annetaan hautua, minkä jälkeen ylimääräinen perunamehu valutetaan pois ja keittämistä voidaan jatkaa.
Perunoiden joukkoon voi lisätä myös sipuliraastetta, jotta perunat eivät värjäydy.
Lisäksi kotiäidit lisäävät dranikiin raastettua kesäkurpitsaa, kurpitsaa, porkkanaa tai tuoreita yrttejä seokseen.