Leivotko itse leipää, sämpylöitä ja muita leivonnaisia? Tämä artikkeli on silloin juuri sinulle.
Selvitämme, mitä taikinaan kannattaa lisätä, jotta leivonnaiset pysyvät tuoreina pitkään.
Mitä lisätä taikinaan, jotta leivonnaiset pysyvät pitkään tuoreina
Voit pidentää leivonnaisten säilyvyyttä lisäämällä taikinaan kivennäisvettä.
Lisäksi voit laittaa hieman mannasuurimoita tai lusikallisen nestemäistä hunajaa.
Jos haluat leivonnaisten olevan pehmeitä ja ilmavia, kannattaa lisätä vähän maissitärkkelystä tai perunatärkkelystä.
On myös erittäin tärkeää noudattaa leivonnaisten säilytysohjeita. Ihanteellista olisi säilyttää ne leipävarastossa.
Vaihtoehtoisesti voit kääriä leivonnaiset pergamenttipaperiin. Älä käytä sellofaanipusseja tai ruokakalvoa.