KotiRuokaMitä tehdä kurpitsasta: ihana jälkiruoka

Mitä tehdä kurpitsasta: ihana jälkiruoka

Kurpitsasta voi valmistaa paljon hyödyllisiä ja maukkaita ruokia.Lisäksi vihannes on yksinkertaisesti luotu herkullisten ja omaperäisten jälkiruokien valmistamiseen siitä.

Tässä on vain yksi niistä – turkkilainen kurpitsa pähkinöillä ja karamellin maulla.

Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova – kokki, neljännen luokan leipuri kertoi meille, miten kokata.

Tarvitaan:

  • Kurpitsa 500 gr.
  • sokeria 1 kuppi.
  • saksanpähkinöitä maun mukaan.
  • Miten valmistetaan:

    1.Kurpitsa on puhdistettava siemenistä ja kuoresta.

    2.Leikkaa sitten hedelmäliha ei-paksuiksi paloiksi ja kaada päälle sokeria.

    3.Siirrä kurpitsa ja vapautunut mehu 2 tunnin kuluttua leivinmuottiin ja lähetä aihio uuniin.

    4.Paista vihanneksia 20 minuuttia 200 asteen lämpötilassa.Ota se sitten pois, käännä jokainen pala ympäri ja laita aihio takaisin uuniin vielä 15-20 minuutiksi.

    5.Pilko tällä kertaa saksanpähkinät hienoksi muruksi ja ripottele ne kurpitsan päälle sen valmistuttua.Hyvää ruokahalua!

    Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit