KotiRuokaMitä tehdä omenoista talveksi: herkullinen sose tylsän marmeladin sijaan

Mitä tehdä omenoista talveksi: herkullinen sose tylsän marmeladin sijaan

Resepti herkulliseen omenasoseeseen kondensoidulla maidolla, jonka voi sulattaa talveksi hillon sijasta, kasvattaa suosiotaan kotiäitien keskuudessa.

Kenenkään ei tarvitse kertoa ja todistaa, millaista ihastusta tämä jälkiruoka aiheuttaa lapsissa ja aikuisissa.

Lehtemme asiantuntija, Julia Arkhipova, kokki, neljännen luokan leipuri, kertoi meille, miten kokata.

Tarvitaan:

  • omenat – 2-2,5 kg.
  • Kondensoitua maitoa – 1 tölkki.
  • vesi – 200 ml.
  • Miten valmistetaan

    1.Kiinnitä huomiota ainesosien laatuun.Kaikenlaiset ja -kokoiset omenat kelpaavat, mutta vain tuoreet.Maitotiiviste on luonnollista ja ilman tarpeettomia lisäaineita.

    2.Omenat on pestävä ja niistä on poistettava sydämet.

    3.Laita ne kattilaan, lisää vettä, kiehauta ja keitä, kunnes viipaleet ovat pehmeitä.

    4.Kun olet valmis, hienonna kaikki tehosekoittimella ja lisää soseeseen kondensoitua maitoa.

    5.Sekoita ja hauduta vielä 10 minuuttia sekoittaen, jotta se ei tartu kiinni.Kiehauta ja kaada sose steriileihin ja kuiviin purkkeihin.

    Peitetään kannella, käännetään ja säilytetään jääkaapissa, kun ne ovat jäähtyneet.

    Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit