Resepti herkulliseen omenasoseeseen kondensoidulla maidolla, jonka voi sulattaa talveksi hillon sijasta, kasvattaa suosiotaan kotiäitien keskuudessa.
Kenenkään ei tarvitse kertoa ja todistaa, millaista ihastusta tämä jälkiruoka aiheuttaa lapsissa ja aikuisissa.
Lehtemme asiantuntija, Julia Arkhipova, kokki, neljännen luokan leipuri, kertoi meille, miten kokata.
Tarvitaan:
Miten valmistetaan
1.Kiinnitä huomiota ainesosien laatuun.Kaikenlaiset ja -kokoiset omenat kelpaavat, mutta vain tuoreet.Maitotiiviste on luonnollista ja ilman tarpeettomia lisäaineita.
2.Omenat on pestävä ja niistä on poistettava sydämet.
3.Laita ne kattilaan, lisää vettä, kiehauta ja keitä, kunnes viipaleet ovat pehmeitä.
4.Kun olet valmis, hienonna kaikki tehosekoittimella ja lisää soseeseen kondensoitua maitoa.
5.Sekoita ja hauduta vielä 10 minuuttia sekoittaen, jotta se ei tartu kiinni.Kiehauta ja kaada sose steriileihin ja kuiviin purkkeihin.
Peitetään kannella, käännetään ja säilytetään jääkaapissa, kun ne ovat jäähtyneet.