Joidenkin ruokien paistamiseen paistinpannulla on suositeltavaa käyttää nimenomaan voita.’.
BelNovosti-verkkopainoksen asiantuntijan, kokki Julia Arkhipovan mukaan tällaisen tekniikan seurauksena ruokalajeista tulee maukkaampia ja ne saavat ruokahalua herättävän kuoren.
Ainoa miinus on se, että maitotuote alkaa hyvin nopeasti palaa ja joissakin tapauksissa jopa mustua.
Maukas illallinen ei tietenkään tule tällaisessa tilanteessa kysymykseen.
Älä kuitenkaan kiirehdi luopumaan voilla paistamisesta – voit käyttää hyväksi havaittua kikkaa, joka estää voita palamasta nopeasti ja säilyttää sen luonnollisen maun.
Tarvitaan vain voin ja kasviöljyn, mieluiten auringonkukkaöljyn, seos.
Tärkeintä on, että jälkimmäisen määrää ei liioitella: sitä ei saa olla liikaa.
Toimi näin: voitele ensin paistinpannun pinta kasviöljyllä, ja vasta sen jälkeen laita pannulle pala voita – tällöin mikään ei pala.