Ylikasvaneita kurkkuja jätettiin ennen kylille siemeniä varten, mutta nykyään siementen ostaminen ei ole enää niin suuri ongelma.
Niinpä ylikasvaneet kurkut menevät todennäköisemmin kompostikuoppaan.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova – neljännen luokan kokki, leipuri kertoi, miten tällaisista kurkuista valmistetaan ruokaisaa kaviaaria.
Tarvitaan:
Miten valmistetaan
1.Kuori kurkut kuorineen ja siemenineen, leikkaa kuutioiksi.
2.Pilko sipulit, paista kasviöljyssä, lisää karkealla raastimella pilkotut porkkanat, kun ne ovat valmiita, poista tulelta ja sekoita kurkkujen kanssa.
3.Lisää seokseen suola, sokeri ja tomaattipyree.
4.Kuutioi paprikat, purista valkosipuli ja sekoita vihannesten joukkoon.
5.Kiehauta kaviaari, lisää etikka ja kaada steriloituihin purkkeihin ja laita säilöön.