Älä aliarvioi riisin merkitystä täytetyn kaalin laadussa: joskus paljon riippuu juuri tästä komponentista.
Onkin tärkeää keittää riisi mahdollisimman hyvin ja oikein.
Kokki Julia Arkhipova, lehtemme kulinaristi, kertoo, kuinka se tehdään.
Mikä on oikea menetelmä?
Ensinnäkin on syytä valita riisilajike. Paras riisi täytettyyn kaaliin on pyöreäjyväinen lajike. Se kypsyy nopeasti ja säilyttää muotonsa ilman, että se muuttuisi mössöksi.
Huuhtele riisi ensin useaan kertaan, ja laita se sitten kulhoon kylmään veteen kahdeksi tunniksi.
Nyt riisi tulee siirtää kattilaan. Älä keitä liikaa: riisi kiehuu vain viisi minuuttia kiehumisen jälkeen.
Seuraavaksi se yhdistetään muiden komponenttien kanssa ja lähetetään täytettyyn kaaliin.
Täytteeseen on parasta lisätä paistettuja porkkanoita ja sipulia, jotka on lämpökäsitelty mausteilla. Myös tomaateista kannattaa irrottaa kuori ja raastaa pari palaa.
Murskattu valkosipuli sopii myös hyvin ruokaan.