KotiRuokaMiten kokata herkullisia perunalaivat: salainen ainesosa - sen ansiosta ruokalaji on keittiön...

Miten kokata herkullisia perunalaivat: salainen ainesosa – sen ansiosta ruokalaji on keittiön mestariteos.

Kulinaristisen mestariteoksen valmistamiseksi ei ole lainkaan välttämätöntä käyttää kalliita ainesosia.

Joukko vakiotuotteita voi riittää uskomattoman kauniin ja erittäin maukkaan ruokalajin valmistamiseen.

Ehkä yksi näyttävimmistä esimerkeistä tällaisesta lautasesta ovat perunaveneet.

Näin kutsutaan perunan puolikkaita, joista on poistettu liha ja jotka on täytetty tietyllä seoksella.

Täytteeseen kuuluu sieniä.Juuri tämä ainesosa on ruokalajin kirkkaan maun salaisuus, korostaa neljännen luokan kokki ja leipuri, Belnovosti-verkkopainoksen ruoanlaiton asiantuntija Julia Arkhipova.

Perunaveneiden resepti

Ota neljä suurta perunaa, huuhtele ne vedellä, mutta älä poista kuorta.

Keitä nämä mukulat ja jätä ne sitten jääkaappiin joksikin aikaa.

Kun yöperunat jäähtyvät, valmista täytettä tulevia ’veneitä’ varten.

Ota kaksi sipulia, poista niiden kuoret, kuutioi ne ja lähetä ne kuumennetulle paistinpannulle.

Kun sipulit ovat ruskistuneet, lisää 300 grammaa hienonnettuja sieniä.

Noin 8 minuutin kuluttua (nesteen pitäisi olla siihen mennessä haihtunut kokonaan) kaada pannulle 50 grammaa juustoraastetta.

Lisäksi on suositeltavaa käyttää seuraavia lisäaineita: smetanaa (2 ruokalusikallista), ruokasuolaa (puoli teelusikallista), jauhettua pippuria (maun mukaan).

Perusteellisesti sekoitettua seosta paistetaan vielä 3 minuuttia.

Ota perunat jääkaapista ja leikkaa ne kahtia.Irrota hedelmäliha osittain kummastakin puolikkaasta (lusikalla) ja täytä näin syntyneet ’veneet’ valmistetulla sipuli-sieniseoksella.

Ripottele jokaiselle täytetylle perunapuoliskolle pieni määrä juustoraastetta.

Viimeinen vaihe on tuloksena syntyneiden ’rakennelmien’ lämmittäminen uunissa.Toimenpiteen kesto – 20 minuuttia 200 asteen lämpötilassa.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit