Paistetuista omenoista ei tule vähemmän käyttökelpoisia tai maukkaita.Päinvastoin ja ravitsemusterapeutit jopa kehottavat sisällyttämään ne ruokavalioon.
Omenoita voi leipoa eri tavoin: täytteen kanssa tai ilman, raejuuston kanssa, pähkinöiden kanssa sekä hunajan ja kanelin kanssa.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova – kokki, leipuri neljännen luokan kertoi, miten toimia.
Tarvitaan:
Miten valmistetaan
1.Omenat sopivat keskikokoisia ja mitä tahansa lajiketta.Ne on pestävä ja leikattava puoliksi.
2.Poista varret ja siemenkota siemenineen.
3.Aseta omenat leivontaan, pirskota päälle hunajaa ja ripottele kanelia.
4.Laita sitten voita jokaisen omenan päälle.
5.Peitä muotti foliolla ja laita se 180 asteeseen esilämmitettyyn uuniin 25-30 minuutiksi.Hyvää ruokahalua!