Kananmunat voidaan luokitella yhdeksi halutuimmista tuotteista, joten monet ihmiset ovat tottuneet ostamaan niitä varastosta.
Tällöin on kuitenkin tärkeää, että munat säilyvät tuoreina mahdollisimman pitkään.
Kuten käy ilmi, niiden säilyvyysajan pidentäminen on helppoa, sanoo lehtemme asiantuntijakokki Julia Arkhipova.
Mitä vaihtoehtoja voit harkita
Kasviöljy
Tämä yksinkertainen temppu pidentää munien säilyvyyttä jopa kokonaisen viikon. Ota lautasliina ja päällystä se millä tahansa kasviöljyllä.
Sen jälkeen sinun on hierottava munia varovasti, jotta niiden kuoret eivät vahingoitu.
Suola
Tällaisten munien uskotaan säilyvän tuoreina jopa 60 päivää, mikä on varsin vaikuttavaa. Tarvitset astian, johon kaadat noin kolme litraa vettä.
Liuota seuraavaksi 50 grammaa ruokasuolaa.
Aseta munat ja säilytä ne suoraan tässä astiassa. On parempi valita viileä ja pimeä paikka.
Tuhka
Tämä menetelmä on ihanteellinen viljelijöille, joilla on omat kotituotetut munat. Sinun täytyy ottaa tilava laatikko ja kaataa siihen kerros tuhkaa.
Otetaan munat ja asetetaan ne pyöreä puoli ylöspäin. Laitetaan taas kerros tuhkaa päälle.
Tällöin munat säilyvät tuoreina neljä kuukautta.