Yleensä paprikan kotiäidit tekevät lechoa.Reseptejä on useita jokaiseen makuun.
Emäntien huomaan tarjotaan balkanilaistyyppisiä paprikoita.He sanovat, että se ei ole resepti, vaan jumalan lahja!.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, kokki ja neljännen luokan leipuri, kertoo, miten kokata.
Tarvitaan:
Miten kokata
1.Pese paprikat, poista varret ja siemenet, leikkaa haluamallasi tavalla – viipaleiksi tai viipaleiksi.
2.Kuori valkosipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
3.Kiehauta vesi, lisää suola, sokeri, mustapippuri herneet valkosipuli, hienonnettu paprika.
4.Kiehauta ja keitä 7 minuuttia, lisää etikka ja kaada aihio steriloituihin purkkeihin.
Sulje purkit, käännä ne ylösalaisin, ja kun aihiot ovat jäähtyneet, laita ne säilöön.