KotiRuokaMiten nopeasti vaivata taikina pirozhki: resepti soursmetti paljastui

Miten nopeasti vaivata taikina pirozhki: resepti soursmetti paljastui

Pirozhki voivat tehdä kenet tahansa onnelliseksi. Mutta runsaat ja rapeat – niiden valmistamiseen kuluu paljon aikaa.

Asiantuntijat toteavat, että voit valmistaa ne ilman oparan kanssa näpertelyä ja taikinan vaivaamista, ja piirakoista tulee silti mehukkaita ja maukkaita.

Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, kokki ja neljännen luokan leipuri, kertoo, kuinka piirakkataikina vaivataan nopeasti.

Näitä piirakoita voi muuten paistaa myös paistinpannulla.

Tarvikkeet:

  • Smetana (15-20 % rasvaa) 200 g.
  • Kananmuna 1 kpl
  • Jauhoja 2 kuppia.
  • Sokeria 1 tl.
  • Suolaa 1 tl.
  • Kasviöljyä 3-4 rkl.
  • Taikina-aine 1 annospussi.
  • Valmistusohjeet

    1. Sekoita muna ja smetana kulhossa, lisää kasviöljy, suola ja sokeri.

    2. Sekoita jauhot leivinjauheen kanssa ja siivilöi kulhoon siivilän läpi.

    3. Vaivaa taikina pehmeäksi ja joustavaksi. Kun se on valmis, sen ei pitäisi tarttua käsiin.

    4. Voit muotoilla patteja, täytettyjä tai täyttämättömiä. Paista patteja kuumennetulla paistinpannulla, jossa on runsaasti öljyä, keskilämmöllä 3 minuuttia kummaltakin puolelta.

    Hyvää ruokahalua!

    Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit