Varmasti moni on huomannut, että leikkeleiden maku vaihtelee merkittävästi sen mukaan, kuka ne on valmistanut.
Kuitenkin on olemassa tiettyjä sääntöjä, jotka voivat parantaa ruoan laatua riippumatta valitusta reseptistä.
Lehtemme kokkiasiantuntija, kokki Julia Arkhipova, jakaa salaisuudet, jotka auttavat tekemään leikkeleistä mahdollisimman maukkaita.
Mitä yksinkertaisia hienouksia sinun kannattaa muistaa
Esittele sipulit oikein
Älä pilko sipulia karkeasti ja lisää sitä suoraan jauhelihan joukkoon: silloin leikkeleet eivät ole mehukkaampia, ja niihin syntyy epämiellyttävä makuvivahde.
On suositeltavaa pilkkoa sipuli pienemmiksi paloiksi ja paistaa se. Tällä tavoin leikkeleistä tulee paljon maukkaampia.
Älä käytä munia
Älä huolehdi siitä, että leikkeleet hajotessaan: useimmissa tapauksissa näin ei tapahdu. Tarvitset vain vaivata leikkeleet huolellisesti.
Varmuuden vuoksi voit lisätä hieman tärkkelystä tai mannasuurimoita.
Kananmunat sen sijaan voivat tehdä leikkeleistä sitkeitä.
Älä muotoile liian suuria leikkeleitä
Tällaiset suuret leikkeleet eivät yksinkertaisesti paistu kunnolla tai hajoa käännettäessä. Siksi on suositeltavaa käyttää tavallisen kokoisia leikkeleitä.