Vaikka et yrittäisikään tarpeeksi kovasti sienikeittoa tehdessäsi, ruokalajista tulee silti erinomainen.
Jos käytät hyväksi todettuja niksejä, peruskeitosta tulee keittämisen mestariteos..
Siitä, millaisilla salaisuuksilla voit valmistaa herkullisimman sienikeiton, kertoi kokki Julia Arkhipova, lehtemme kulinaristi.
Mistä ne koostuvat
Voi
Tämä ruokatuote tekee sienikeitosta täyteläisemmän, pehmeämmän ja maukkaamman.Mutta ainesosaa on käytettävä oikein.
On parasta sulattaa pala voita sieniä esipaistettaessa.
Ei käytännössä lainkaan mausteita
Tällä ruokalajilla on oma erityinen arominsa ja makunsa, jota ei saa häiritä mausteilla.Riittää, että keitto suolataan ja siihen lisätään hieman mustapippuria.
Vihannesten paahtaminen
Porkkanat ja sipulit kannattaa myös paistaa ennen keittoon lisäämistä.Tällöin keitosta tulee hyvin täyteläistä.
Sienijauhe
Kannattaa myös jauhaa kuivattuja sieniä morttelilla ja lisätä jauhe ruokaan.Keiton mausta tulee unohtumaton.