Tomaattien käsittely tapahtuu yleensä koko vihannessadon kasvukauden ajan.
Vain tällainen vastuullinen lähestymistapa varmistaa tehokkaan suojan Phytophthoraa vastaan.
Jos edes yksi ruiskutus jää tekemättä, taudin kehittymisen riski kasvaa. Tämä on erityisen huolestuttavaa hedelmien kasvuvaiheessa, koska monia torjuntakeinoja ei voida käyttää tässä vaiheessa.
On kuitenkin olemassa yksinkertainen menetelmä, joka ei ainoastaan torju Phytophthoraa, vaan myös suojaa satoa vahingoittumasta.
Mistä se koostuu
Kuten on käynyt ilmi, tavallinen suola voi olla avuksi. Se on erinomainen keino selvitä tästä haasteellisesta tilanteesta. Sinun tarvitsee vain ottaa kaksisataa grammaa hienoa suolaa ja liuottaa se kymmeneen litraan vettä.
Sen jälkeen liuos tulee siirtää ruiskutussäiliöön ja suorittaa käsittely.
Suolan vaikutuksesta haulitsat tuhoutuvat, mutta lähes kypsät tomaatit pysyvät ehjinä. Siksi tätä menetelmää ei tule käyttää ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä tai tomaattien kehityksen aikaisemmissa vaiheissa.
Tämä on äärimmäinen mutta tehokas keino.