Joskus jotkut ihmiset joutuvat kohtaamaan äärimmäisen epämiellyttävän tilanteen: jääkaapissa oleva ruoka pilaantuu uskomattomalla vauhdilla.
Monet ihmiset alkavat epäillä laitteidensa käyttökelpoisuutta, mutta useimmissa tapauksissa tämä ei ole syynä.
Tosiasia on, että joskus rikomme ruoan säilytysolosuhteita emmekä edes huomaa sitä, sanoo lehtemme kulinaaristen kysymysten asiantuntija kokki Julia Arkhipova.
Mitkä salaisuudet kannattaa tietää
Puhtaus
Jotta elintarvikkeet pysyisivät jääkaapissa mahdollisimman pitkään tuoreina, on tärkeää pitää se puhtaana.Hyvälaatuinen pesu vähintään kerran viikossa.
Voidaan käyttää etikkaa tai ruokasoodaa.
Lämpötila
Jotta voit varmistaa oikeat säilytysolosuhteet, sinun on tiedettävä tarkalleen, mikä lämpötila jääkaapissasi on.Optimaalisesti sen pitäisi olla vähintään neljä astetta.
Tämä vähentää bakteerien aktiivisen lisääntymisen mahdollisuuksia.
Täytettävyys
’Tukkeutuneet’ jääkaapit eivät toimi hyvin, koska ne eivät pysty tarjoamaan elintarvikkeille kunnollista ilmanvaihtoa.
Kannattaa siis laittaa ruokaa rajoitetusti.