Tiedetään, että mausteet ovat yksi helpoimmista ja helpoimmin saatavilla olevista keinoista tehdä yksinkertaisimmastakin ruoasta hienompi, aromikkaampi ja herkullisempi.
Mutta jotta mausteet voivat maksimoida potentiaalinsa, ne on säilytettävä oikein.
Lehtemme kokki- ja ruoanlaittoasiantuntija, keittiömestari Julia Arkhipova, nostaa esiin kolme keskeistä asiaa.
Mitä ne ovat?
Älä osta jauhettuja mausteita
Jos mahdollista, mausteet kannattaa ostaa kokonaisina ja jauhaa ne suoraan käyttöhetkellä.Juuri näin ammattikokit tekevät.
Kapasiteetti
Mausteita näkee usein säilytettävän kauniissa kirkkaissa purkeissa.Tämä on virhe.Niitä ei voi myöskään säilyttää kaupasta ostetuissa pusseissa.
Ainoa oikea ratkaisu on ostaa ilmatiiviitä astioita.
Valo ja lämpötila
Mausteet tarvitsevat vain kaksi olosuhdetta: ei valoa ja suhteellista viileyttä.Silloin ne säilyvät maksimaalisen aromaattisina pitkään.