KotiRuokaMiten suolakurkkujen säilöntä punaherukoiden ja basilikan kanssa: tallenna resepti

Miten suolakurkkujen säilöntä punaherukoiden ja basilikan kanssa: tallenna resepti

Kurkkuja on tavallista marinoida herukanlehtien, piparjuuren ja jopa sinapin kanssa. Harva emäntä uskaltautuu kokeilemaan marjojen laittamista purkkiin kurkkujen seuraksi.

Yllätä kotiväkeä kurkuilla, joihin on lisätty punaisia herukoita ja basilikaa.

Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, kokki ja neljännen luokan leipuri, jakaa kanssamme ohjeet tämän herkullisen ruoan valmistamiseen.

Tarvitaan:

  • kurkut – 1 kg.
  • herukat (punaiset) – 150-180 g.
  • basilika (lehdet) – 3 kpl.
  • mustapippuri – 3 hernettä.
  • Tilli (sateenvarjo) – 1 oksa.
  • piparjuuri – 1/3 lehtiä.
  • herukat (lehdet) – 2 kpl.
  • kirsikka (lehdet) – 1 kpl.
  • vettä – 1 litra.
  • sokeri – 2 rkl.
  • valkosipuli – 2-3 kynttä.
  • suolaa – 2 rkl.
  • Miten kokata

    1. Liota puhtaat kurkut kylmässä vedessä ja leikkaa niiden kärjet.

    2. Asettele puhtaiden purkkien pohjalle piparjuuren lehdet, kirsikat, basilika ja herukat, lisää pippuriherneitä, sitten valkosipulia, kurkkuja ja päälle marjoja sekä tilliä.

    3. Valmista suolaliuos lisäämällä sokeri ja suola veteen, kiehauta se ja kaada sitten purkkeihin. Peitä kannella.

    4. Steriloi valmisteet 5-10 minuuttia kiehuvassa vedessä ja sulje kannet.

    Käännä purkit ympäri ja laita kurkut jäähtymisen jälkeen varastoon.

    Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit