Jokaisella emännällä on oma lähestymistapansa salaatinkastikkeeseen.
Yleisimmin käytetään majoneesia (itse tehtyä tai kaupasta ostettua), luonnonjogurttia, smetanaa, puhdistamatonta kasviöljyä.
Myös kaupasta ostetut salaattikastikkeet ovat kasvattamassa suosiotaan.
Huolimatta siitä, että jokaisella vaihtoehdolla on omat ilmeiset etunsa, lehtemme asiantuntijakokki Julia Arkhipova neuvoo ottamaan mallia ammattilaisista – valmistamaan kastikkeen itse.
Miten se valmistetaan
Luettelo tarvittavista ainesosista
– 3 lusikallista herkullista puhdistamatonta voita;
– Yksi iso lusikallinen balsamiviinietikkaa;
– yksi pieni lusikallinen sitruunamehua, ranskalaista sinappia ja nestemäistä luonnonhunajaa;
– suola ja haluamasi mausteet.
Kypsennysmenetelmä: Kypsennä ja kypsennä
Edellä mainittu määrä riittää enintään 200 gramman salaattiannokseen.Jos valmistat enemmän, lisää vain ainesosien määrää, mutta pidä oikeat mittasuhteet.
Tarvitaan pienessä astiassa, ensin yhdistää sitruunamehu öljyyn ja hunajaan, jolloin saavutetaan homogeeninen koostumus.Lisää sitten etikka ja sekoita uudelleen.Lisää sinappi ja tuo jälleen homogeeniseksi.
Jäljelle jää suolan ja mausteiden lisääminen.Kaunis kastike on valmis käytettäväksi.