KotiRuokaMiten tehdä loistava kastike mihin tahansa salaattiin: yksinkertainen ja maukas resepti.

Miten tehdä loistava kastike mihin tahansa salaattiin: yksinkertainen ja maukas resepti.

Jokaisella emännällä on oma lähestymistapansa salaatinkastikkeeseen.

Yleisimmin käytetään majoneesia (itse tehtyä tai kaupasta ostettua), luonnonjogurttia, smetanaa, puhdistamatonta kasviöljyä.

Myös kaupasta ostetut salaattikastikkeet ovat kasvattamassa suosiotaan.

Huolimatta siitä, että jokaisella vaihtoehdolla on omat ilmeiset etunsa, lehtemme asiantuntijakokki Julia Arkhipova neuvoo ottamaan mallia ammattilaisista – valmistamaan kastikkeen itse.

Miten se valmistetaan

Luettelo tarvittavista ainesosista

– 3 lusikallista herkullista puhdistamatonta voita;
– Yksi iso lusikallinen balsamiviinietikkaa;
– yksi pieni lusikallinen sitruunamehua, ranskalaista sinappia ja nestemäistä luonnonhunajaa;
– suola ja haluamasi mausteet.

Kypsennysmenetelmä: Kypsennä ja kypsennä

Edellä mainittu määrä riittää enintään 200 gramman salaattiannokseen.Jos valmistat enemmän, lisää vain ainesosien määrää, mutta pidä oikeat mittasuhteet.

Tarvitaan pienessä astiassa, ensin yhdistää sitruunamehu öljyyn ja hunajaan, jolloin saavutetaan homogeeninen koostumus.Lisää sitten etikka ja sekoita uudelleen.Lisää sinappi ja tuo jälleen homogeeniseksi.

Jäljelle jää suolan ja mausteiden lisääminen.Kaunis kastike on valmis käytettäväksi.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit