KotiRuokaMiten tehdään italialaistyylinen munakas: Etelä-Euroopan kokkimeisterit ovat keksineet jotain todella mielenkiintoista

Miten tehdään italialaistyylinen munakas: Etelä-Euroopan kokkimeisterit ovat keksineet jotain todella mielenkiintoista

Oletko kyllästynyt tavalliseen munakkaaseen? Kokeile silloin italialaista versiota tästä suositusta aamiaisruoasta.

Ruoka nimeltä frittata on erittäin suosittu paitsi Italiassa myös kansainvälisesti.

Ei olekaan yllättävää: eteläeurooppalaiset kokit ovat kehittäneet todella ruokahalua herättävän ja runsaan ruokalajin.

Frittata muistuttaa toista italialaista herkku, pizzaa.

Samalla italialaisen munakkaan valmistaminen on paljon helpompaa ja nopeampaa: taikinan kanssa ei tarvitse vaivata.

Täten mielenkiintoisen ruokalajin esitteli Belnovostin verkkopainoksen neljännen luokan kokki- ja leipuriasiantuntija Julia Arkhipova.

Italialaisen munakkaan resepti

Merkittävin ero frittatan ja muiden munakasversioiden välillä on ’kaksinkertainen’ kypsennys: ruokalaji paistetaan sekä pannulla että uunissa.

Lisäksi siihen käytetään hyvin mielenkiintoisia täytteitä.

Italiallisen munakkaan valmistus alkaa kirsikkatomaattien pilkkomisella. Kuusi palaa riittää mainiosti. Leikkaa jokainen tomaatti kahtia ja aseta puolikkaat paperipyyhkeen päälle. Näin varmistat, että tomaatit pääsevät eroon ylimääräisestä nesteestä.

Seuraavaksi kuori yksi paprika ja leikkaa se suuriksi kuutioiksi.

Sen jälkeen valmistetaan muna-maitojuustomassa: riko 4 munaa syvään astiaan, lisää puoli kupillista maitoa, suolaa seokseen ja sekoita huolellisesti.

Kun seos on valmis, lisää siihen noin 70 grammaa juustoraastetta.

Klassista frittataa varten kaikki ainekset valmistetaan etukäteen. Halutessasi voit lisätä myös haudutettuja sieniä tai viipaloitua makkaraa.

Ota paistinpannu, kaada siihen kasviöljyä, laita siihen aiemmin pilkotut vihannekset (ja sienet/makkara) ja kaada kananmuna-maito/juustoseos näiden ainesten päälle.

Kuumenna astiaa paistinpannulla, kunnes frittatan pinta on ’jähmettynyt’.

Tämän jälkeen siirrä astia uuniin 10 minuutiksi. Frittata paistetaan 200 asteen lämpötilassa.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit