Kun valkosipulin sadonkorjuu on saatu päätökseen, tuotteelle on tarjottava oikeat säilytysolosuhteet.
Näin varmistetaan, että valkosipulia voi herkutella koko kylmän kauden ajan.
Mitkä säännöt on tärkeää muistaa
Lämpötilamittarit
Jotta myös tasainen valkosipuli voi maata koko talven, on tarpeen luoda sopivat lämpötilaolosuhteet.Esimerkiksi kevätvalkosipuli suosii plus 16 – plus 20 celsiusastetta.Nämä arvot on helppo varmistaa, jopa asunnossa.
Talvinen valkosipuli tarvitsee kuitenkin alhaisemman lämpötilan – plus kolmen asteen lämpötila on mukava.
Kosteusarvot
Valkosipuli on parasta säilyttää tiloissa, joissa kosteus ei ylitä 60 prosenttia.Paikan on oltava kuiva.Kannattaa myös valita paikka, joka ei ole suorassa auringonvalossa.
Siksi pimeät tilat ovat ihanteellisia.
Myös säilytyspaikassa on oltava asianmukainen ilmanvaihto.
Nämä ovat kaksi tärkeintä edellytystä valkosipulisadon varastoinnille.Jos niitä noudatetaan, sato säilyy pitkään.