KotiKasvitMiten valmistella saksanpähkinöitä talveksi: jos sinulla on aikaa ennen kylmää säätä, ensi...

Miten valmistella saksanpähkinöitä talveksi: jos sinulla on aikaa ennen kylmää säätä, ensi vuonna olet hedelmien peitossa.

Monet datsanviljelijät valittavat usein, että heidän tontillaan rakkaudella ja huolella kasvatetut saksanpähkinät antavat pienen sadon pieniä hedelmiä, jotka lisäksi muuttuvat nopeasti mustiksi.

Huonon sadon syynä on usein tauti, joka tunnetaan nimellä Marsonia tai bakteerilaikku..

Tämä tauti tarttuu ensisijaisesti saksanpähkinän hedelmiin sekä sen lehtiin ja nuoriin versoihin.

Jos huomaat pieniä ruskeita täpliä, kyseessä on ehdottomasti Marsonia.Nämä merkit alkavat yleensä ilmestyä kesän jälkipuoliskolla.

Tilanteen korjaamiseksi, asiantuntijoiden mukaan, auttaa kupariin perustuvat valmisteet (vain ei pahamaineinen Bordeaux-seos, vaan jotain uudempaa): ’Oxyhom’, ’Cuproxatom’, ’Blue Bordeaux’ ja muut.

Hoito on suoritettava alkusyksyllä, ja tuloksen vahvistamiseksi puu on käsiteltävä ennen todellisen kylmän sään alkamista, kun se on menettänyt lähes kaiken lehvästönsä.

Toistuvaan käsittelyyn soveltuvat paremmin 3 % rautasulfaatti ja 1 % urea.

Ja vielä yksi asia: koska tauti säilyy talven yli pudonneissa lehdissä ja raadoissa, ne kannattaa tietysti poistaa.Jos et voita laiskuuttasi ja jätä lehtiä ja pudonneita pähkinöitä tontille, itiöt tarttuvat pähkinöihin uudelleen keväällä, ja kuten tiedät, et voi luottaa satoon.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit