Dachnikille kerrottiin, kuinka kurpitsasadon kypsymispäivä määritetään oikein. Tässä asiassa kannattaa luottaa siementen valmistajan neuvoihin, mutta sää-, maaperä- ja hoitotekijöillä on tärkeä vaikutus kypsymispäivämääriin.
Virheiden hinta tässä tapauksessa voi olla omin käsin kasvatettu sato.
Selvitetään, kuinka ymmärtää, että kurpitsa on täysin kypsä.
Ensimmäinen merkki: väri
Kuoren väri antaa paljon tietoa. Kurpitsan kypsyessä sen väri muuttuu. Se voi vaihtua vihertävästä keltaseksi, oranssiksi tai jopa ruskeaksi. Kaikki riippuu lajikkeen ominaisuuksista.
Toinen ominaisuus: ääni
Kuten vesimelonin tapauksessa, voit taputella kurpitsaa. Kypsä kurpitsa kuitenkin tuottaa vaimeaa ja onttoa ääntä. Soiva kurpitsa kannattaa jättää sängylle.
Kolmas merkki: varsi
Kypsän kurpitsan varsi on niin kuiva, että se irtoaa helposti hedelmästä. Vihreä, kiinteä ja tiukasti kurpitsaan kiinnittynyt varsi viittaa siihen, että hedelmä ei ole kypsä.
Neljäs merkki: ajoitus
Jos sinulla on siementietoja tallennettuna, voit hyödyntää valmistajan vihjeitä.
Tyypillisesti varhaiset lajikkeet kypsyvät 90-100 päivää taimien ilmestymisen jälkeen, kun taas myöhäiset kypsyvät 120-140 päivän kuluttua.
Tässä tapauksessa oletetaan, että valittua lajiketta kasvatetaan suotuisissa ilmasto-olosuhteissa ja kaikkia hoitosuosituksia noudattaen.