Pilafista löytyy lukuisia reseptejä, mutta valmiin ruoan ainesosalista on lähes aina sama.
Riisin on oltava mureaa ja herkullista, ei mössöistä puuroa.
Tämän vuoksi on tärkeää välttää itämaisen ruokalajin valmistukseen liittyviä virheitä, muistuttaa lehtemme kokki Julia Arkhipova, kokkiasiantuntija.
Mitkä virheet on syytä välttää?
Riisin valinta
Kaikki riisilajit eivät sovi tähän ruokalajiin. Yleensä valmistajat helpottavat valintaa merkitsemällä tuotepakkaukseen sopivuutta. Älä siis unohda tätä tietoa.
Rasvan puute
Klassista pilafia ei valmisteta pelkällä kasviöljyllä: lampaanrasva on tärkeä ainesosa. Tällöin pilafista tulee juuri sopivan rasvaista ja maukasta.
Mausteiden puute
Jos tarkastelet pilafille tarkoitettujen mausteiden koostumusta, löydät useita eri nimiä. Aito pilaf valmistetaan todella useilla mausteilla.
Älä siis laiminlyö mausteiden käyttöä.